Geschiedenis

Begin 1969 is deze voetbalploeg opgericht door mijnwerkers die begin jaren ‘60 zijn aangekomen in België. F.C. Anadol is de eerste Turkse voetbalploeg in België en zelfs West- Europa. In het logo staat een eland die is overgenomen van de eerste Turkse auto die ook anadol heette.

De beginjaren voetbalden wij niet in competitiesport, de toetreding gebeurde pas in het seizoen ’74-’75 daarvoor hebben wij 2 seizoenen gespeeld bij de invallers.

De eerste kampioenschap was een feit in het seizoen ’84-85, waarvan de helft van de kernspelers die nog actief waren in de mijn. Vanaf deze seizoen hebben wij onze huidige plein en kantine opgebouwd dankzij steun van een 70 tal sympathisanten.

Anadol was een graag geziene gast want bij uitwedstrijden, er gingen gemiddeld 300 supporters mee op verplaatsing.

In jaren ’90 hebben wij een paar keer eindronden meegemaakt maar een reeks hoger zat er niet in.

Tijdens de jaren ’00 ging het met up en downs en in het seizoen 2009 was een degradatie onvermijdbaar.

In het seizoen ’14-’15 en ’15-’16 speelden wij 2 jaar kampioen en mag deze club voor het eerst in zijn geschiedenis spelen in 2de provinciale reeksen.

In het seizoen ’18-’19 hebben we weer een degradatie meegemaakt, maar fors geïnvesteerd in de jeugdwerking waar wij momenteel een 200 tal spelers hebben.

KFC Anadol is momenteel bezig aan een zeer sterke seizoen, een optie is om terug een reeks hoger te spelen maar momenteel hebben wij andere prioriteiten zoals het bouwen van een nieuwe accommodatie. Binnenkort meer nieuws over de toekomstplannen.