Visie en Missie

K.F.C. Anadol stelt zich als voetbalvereniging tot doel om 2 belangrijke missies te vervullen.

Enerzijds is er een sociaal-maatschappelijke rol. Vanuit die rol streeft de club ernaar om een belangrijke sociale ontmoetingsplaats te zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Tijdens de trainingen en wedstrijden komen mensen samen die elkaar anders waarschijnlijk niet zouden ontmoeten. Sporten blijft voor iedereen in onze maatschappij een belangrijk middel om zijn/haar geest en lichaam gezond te houden. Onze club biedt de mogelijkheid aan volwassenen, jongvolwassenen en kinderen om hieraan deel te nemen via hun favoriete sport.

Anderzijds heeft de club ook een sportieve missie, nl. attractief voetbal aanbieden aan de lokale bevolking, bij voorkeur door het opstellen van jong eigen opgeleid talent.

K.F.C. Anadol streeft naar een zo goed mogelijke verstandhouding met de andere clubs uit de regio. De jeugdopleiding werkt daaraan mee door het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden en het regelmatig spelen van tornooien.

Door een kwalitatieve jeugdopleiding aan te bieden wil K.F.C Anadol uitgroeien tot een jeugdwerking die ambitieuze en getalenteerde jeugdspelers uit de regio aantrekt. Onze jeugdopleiding begeleidt en vormt aangesloten spelers volgens hun talenten en mogelijkheden, zo kunnen ze het maximum uit hun voetbaltalenten halen, plezier beleven aan de beoefening van de voetbalsport en zich ook als mens positief ontwikkelen. De jeugdopleiding wil door middel van deze georganiseerde begeleiding, jonge voetballers voorbereiden op een plaats in het eerste elftal van de club. De clubleiding ondersteunt de initiatieven van de jeugdopleiding om de kwaliteit van de opleiding op elk niveau te garanderen.

K.F.C Anadol hanteert de volgende kernwaarden om de missie te realiseren:

Openheid
K.F.C Anadol wil door een correct en open beleid te voeren naar medewerkers, spelers, supporters, sponsors en het gemeentebestuur zijn naam en faam hoog houden.

Structurele en infrastructurele groei
 K.F.C Anadol wil zowel op clubniveau als op niveau van jeugdopleiding gestadig de werking optimaliseren gesteund door een team van geëngageerde en competente medewerkers die op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen op voetbal sportief en beleidsvlak.

Werking conform de richtlijnen van de KBVB
K.F.C Anadol laat zich inspireren door de richtlijnen en ontwikkelingen binnen de KBVB en wil zich daarbij onderscheiden als een dynamische club met een doordachte visie.

Financiële gezondheid
Door een actieve samenwerking en goede verstandhouding met de sponsors, de stad, sympathisanten en verder bouwend op een kwalitatieve sportieve onderbouw wil K.F.C Anadol zich verzekeren van een gezonde financiële basis.

Ambitie naar jeugd
K.F.C Anadol streeft ernaar om binnen een periode van 3 à 5 jaar nog meer jeugdspelers naar onze A-kern te laten doorstromen. Wij beseffen dat dit één van de mogelijkheden is om een financieel evenwicht te behouden. K.F.C Anadol is een voetbalploeg met ambities. De ploeg streeft een permanente ontwikkeling na, zowel op sportief en structureel vlak als qua sociale rol in de regio.

Supportersbinding
We willen onze supportersaantallen verhogen door verzorgd en attractief voetbal te brengen, dit in een sportieve sfeer en op het hoogst haalbare niveau.

Als voetbalploeg hebben we zowel sportieve als sociale ambities door zoveel mogelijk jeugdspelers en ouders een kwalitatieve opleiding, spelplezier en vriendschapsbanden te bieden.